Over ons

Over ons

Werkwijze

Werkwijze

Beeld

Beeld

Verhalen

Verhalen

Contact

Contact

Shop

Shop

Heel Reinier

Portret van het oudste ziekenhuis van Nederland

 

In het boek Heel Reinier toont Ruud Sies de menselijke kant van het ziekenhuis.‘Een ziekenhuis is geen zorgfabriek maar ook een mensenstad’.

 

Drie jaar lang werkte SiesvanHintum aan een portret over het oudste ziekenhuis van Nederland het Reinier de Graaf Gasthuis.

 

Het boek Heel Reinier neemt de kijker mee door de oude gebouwen van het Reinier de Graaf Gasthuis, beginnend op de kinderafdeling, via de verpleegafdeling naar de stookkelder tot de kraamafdeling, de intensive-care en het archief tot in de operatiekamers.

Het ene moment staan we in het H-gebouw  (Sint Hippolytus) en dan weer in het B-gebouw (Bethel).

 

In de foto’s toont Ruud groot en klein leed tegen, maar ook de toewijding van artsen en verpleegkundigen. Kennis en kunde gepaard aan collegialiteit en liefdevolle zorg.

 

‘Heel Reinier’ markeert het afscheid van de ruim veertig jaar oude gebouwen  Sint Hippolytus  en Bethel waaruit het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft bestond en de ingebruikname  van het nieuwe gebouw in augustus 2015. Het boek Heel Reinier wordt gepresenteerd op 12 november 2015 bij de officiële opening van het Reinier de Graaf Gasthuis.

 

De tien korte teksten werden geschreven door Dirk van Weelden, die met Ruud Sies door het oude Reinier liep. Kijkend en pratend verplaatste hij zich in diens manier van kijken en gaf de gedachten en gevoelens die we kunnen hebben in ziekenhuizen, een plaats tussen de beelden.

 

“Heel Reinier. Portret van het oudste ziekenhuis van Nederland’ volgde de bouw en ontwikkeling van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis en neemt op tedere wijze afscheid van de oude panden. Een brug tussen nostalgie en vooruitgang. Een fotodocument dat met veel compassie een schets geeft van het dagelijks leven in het Reinier de Graaf Gasthuis.

 

© Alle beelden op deze site zijn copyright protected onder internationaal copyright. Foto’s mogen niet worden gereproduceerd in welke vorm dan ook zonder de toestemming van SiesvanHintum.